Wesseling Logistics Sassenheim combineert
slimme distributie in de hele Benelux met een groot
palet aan logistieke diensten en optimalisatiemogelijkheden.

 

your ware is our care

 

CAO BGV: 10 procent loonsverhoging voor chauffeurs’Alle chauffeurs én logistieke medewerkers die onder de cao Beroepsgoederenvervoer vallen, bijna 140.000, gaan er in de komende 3 jaar minimaal 10 procent in loon op vooruit.

Egon Groen, bestuurder FNV Transport en Logistiek: ‘De lonen gaan met 2 procent omhoog per 1 juli 2017, 1 januari 2018 en 1 januari 2019. Op diezelfde data wordt in 3 stappen een extra periodiek aan alle loonschalen toegevoegd van uiteindelijk 4 procent in totaal’.

Daarnaast krijgt de werknemer meer zeggenschap over zijn werktijden, doordat hij aan kan geven hoeveel uur hij maximaal per 4 weken wil werken. Ook wordt er een persoonlijk keuzebudget ingevoerd, waarmee de werknemer tot maximaal 18 duurzame inzetbaarheidsdagen kan kopen. Het basissalaris van chauffeurs wordt verhoogd met een toeslag van 2,25 procent terwijl de overurentoeslag wordt verlaagd naar 15 procent.
De arbeidsvoorwaarden die de werkgever dient toe te passen op zowel binnenlandse als buitenlandse inleenkrachten en uitzendkrachten is uitgebreid, om de mogelijkheden voor oneerlijke concurrentie op arbeidsvoorwaarden nog verder in te perken. Het FNV het cao eindbod van TLN voor aan de leden.
Met het eindbod van TLN komt ook een einde aan de KNV cao, omdat de huidige twee cao’s in de transportsector worden samengevoegd. Groen: “Ondanks de verbeteringen, zullen er ook werknemers door het eindbod benadeeld worden. Dan gaat het bijvoorbeeld om werknemers die veel overuren maken of toeslagen krijgen. Ook de werknemers die voorheen onder de KNV-cao vielen, zullen met enkele verslechteringen te maken krijgen. Wij gaan het eindbod daarom de komende weken aan onze leden voorleggen.”
De nieuwe cao zal gelden van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2019.

 

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31(0)252 24 00 00

Wij staan klaar
om u te helpen