LinkedIn

GeschiedenisVan Sassenheimsche Motorreederij tot Wesseling Logistics

Gerrit Wesseling richtte in 1906 een bedrijf op met de welluidende naam Sassenheimsche Motorreederij. De Motorreederij was gespecialiseerd in vervoer over water en werd in de loop der jaren een rederij met tientallen schuiten die voornamelijk granen, bloembollen en stukgoed vervoerden.

Gemotoriseerde voertuigen werden een steeds belangrijker vervoermiddel. De laatste schuit werd uiteindelijk begin jaren zestig van de hand gedaan en werden de transportactiviteiten verder voortgezet door middel van vrachtwagens. Onder de nieuwe naam Wesseling Transport deden klanten vooral beroep op onze vaste bodediensten van stukgoed en bloembollentransport. Begin jaren zeventig werden die vaste bodediensten vervangen door routevervoer in de Benelux.

Het succes van de onderneming bracht groei met zich mee en nieuwe mogelijkheden. Begin jaren tachtig werd een gloednieuw, modern distributiecentrum gebouwd, op het industrieterrein Jagtlustkade te Sassenheim. Enkele jaren later kreeg dit distributiecentrum het gezelschap van een warehouse. Goederen van derden konden opgeslagen worden in een gebouw dat toen 10.000m2 groot was.

Op deze stevige fundamenten heeft Wesseling Logistics steeds meer en betere diensten ontwikkeld op het gebied van transport, distributie en warehousing.

Vandaag is Wesseling Logistics een moderne organisatie die met ongeveer 175 medewerkers zorgt voor 24-uurs distributie, opslag, overslag en transport van palletzendingen en stukgoederen in de Benelux.

Ondanks de sterke groei is Wesseling Logistics altijd een typisch familiebedrijf gebleven. De kernwaarden van ons bedrijf zijn nog steeds: Mensen, Kwaliteit en Continuïteit.

De dagelijkse leiding van Wesseling Logistics is in handen van Marcel Wesseling, de vierde generatie, en zijn zwager Wilfred van Wattum. In het jaar 2006 vierde het bedrijf haar honderdjarig bestaan. Deze mijlpaal werd bekroond met het predicaat “Hoflevancier”. 

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+31(0)252 24 00 00

Wij staan klaar
om u te helpen